tiistai 27. marraskuuta 2018

Kiitos Tampereen teho-osasto

Noaa ei saatu pelastettua, mutta kiitos Noan selviämisestä edes siihen saakka kun hengityskone sammutettiin kuuluu ensihoidolle. Vielä suurempi kiitos kuuluu Tampereen yliopistollisen sairaalan teho-osastolle, ja sen mahtavalle henkilökunnalle. 
Seinäjoen sairaalassa koko teho-osaston henkilökunta seisoi, ja katsoi Noaa huoneen ovelta. Jokainen näytti siltä, ettei tiedä mitä kuuluu tehdä. Se loi minussa lapsen äitinä suuren huolen siitä tietääkö henkilökunta mitä kuuluu tehdä, ja osaavatko he tehdä sen mitä kuuluu? Pelko siitäkin kamalan tilanteen lisäksi, oli kuormittavaa. 


Heti kun kuulin, että Noa siirretään Tampereelle tuli minulle luottavainen olo. Tiesin siitä hetkestä lähtien, että Noa on parhaissa mahdollisissa käsissä. Olen aina ollut pettynyt Seinäjoen sairaalaan, meidän perheellä on lukuisia epämiellyttäviä kokemuksia heidän antamastaan hoidosta. Tampereelle lähtiessä, tiesin että Noa on matkalla osaavien henkilöiden luokse, ja he eivät vain seiso ja katso tietämättömän näköisenä. 

Noan lääkäri Tampereella, oli uskomattoman sydämellinen ja hyvä lääkäri. Hän tiesi mitä tehdä, sanoa ja millä sanoin lohduttaa uusien tilanteiden äärellä. 
Hän ei kaunistellut asioita, hän puhui suoraan päin naamaa. Hän kertoi heti, kun tiesi tilanteesta lisää. Hän sanoi suoraan ettei Noa tule selviämään. Vastasi kaikkiin kysymyksiin rehellisesti ja kysyessämme onko toivoa hän vastasi miettimättä "Ei ole", eikä luonut meille turhaa toivoa. Jos hän ei olisi ollut rehellinen, olisi menetys sattunut vielä enemmän. Hän valmisteli meitä menetykseen, kertoi rehellisesti missä mennään ja oli asiansa osaava lääkäri. 

Hän teki ylitöitä, halusi hoitaa Noaa, halusi olla paikalla kun viimeiset testit on tehty. Kukaan ei pakottanut, jäämään ylitöihin ja hoitamaan Noaa viimeiseen asti. Hän halusi tehdä sen, ja hän teki työtään aidolla sydämellä, puhtaasta halusta siihen. Hän ei tehnyt töitä rahan takia, ei maineen takia, vaan aidosta sydämestään. Hänestä näki, että hän osaa työnsä. 
Hän oli pisimmät ajan Noan sängyn luona, hän oli viimeinen joka piti huolta pienestä Noasta. Hän jaksoi, kun me emme jaksaneet. Häneltä löytyi vastaus kaikkeen ja hän puhui totta. Moni lääkäri olisi luonut toivoa, vaikkei sitä ollut. 

Kun lähdimme kotiin Tampereelta ilman Noaa olin ennenkaikkea kiitollinen, siitä millaisen lääkärin saimme poikamme viimeisille päiville. Tämmöiset lääkärit on nykypäivänä erittäin harvinaisia. Olen elämäni aikana nähnyt monia lääkäreitä, kaikissa on ollut jotakin mistä on huokunut itsekkyys tai työnteko väärin perustein. Tämä lääkäri oli ihan eri puusta veistetty, todellakin ihmiselämästä kiinni pitävä ja äärettömän hieno ihminen. 

Kiitos Ilona. Sinulla on sydän paikallaan. 

Kiitos myös äärimmäisen hyvät sairaanhoitajat. Te teitte työtänne myös aidolla sydämellä. Kiitos te hoitajat, jotka olitte huoneessa Noan kuoleman hetkellä, itkitte surusta kanssamme. Kysyitte useita kertoja miltä meistä tuntuu, piditte huolta Noan lisäksi hänen koko perheestä. Kiitos sinä, joka vielä lähtiessämme halasit, ja olit aidosti läsnä. Mulle tuli luottavainen ja niin kiitollinen olo. Teidän nimiä en muista, mutta kiitos jokainen joka Noasta huolehti. 

Kiitos myös Taru papille. Olis myös äärimmaisen sydämellinen ihminen, ateistini pidin keskusteluista kanssasi. Kiitos kun puhuit kanssamme aina, kun tarvitsimme sinua. Kiitos kun tulit joka kerta, kun sinulle soitettiin. Kiitos keskusteluista, kiitos avusta, tuesta ja siitä että oli läsnä kun tarvitsimme sinua. Kiitos tuesta ja siitä että nostit meidän ylös kun velloimme epätoivossa. 
Kiitos Taru, että soitit mulle joka päivä Noan kuoleman jälkeen, kyselit ja pidit huolta, kerroit tärkeistä muistettavista asioista. Kiitos kun rukoilut, vaikken siitä pitänyt. Kiitos kun et rukoillut, kun en halunnut. Kiitos että olit paikalla Noan kuolin hetkellä, kiitos Taru. 

Kiitos Seinäjoen ensihoito.
Kiitos Tampereen teho-osasto.
Kiitos Ilona Leppänen.
Kiitos sairaanhoitajat.
Kiitos Taru Varpenius

♡ Cecilia

8 kommenttia:

 1. Osanotot suruista suurimpaan❤️
  Taru on kyllä niin ❤️ Ja aina paikalla kun tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että teidät hädän hetkellä kohdattiin noin upeasti! Lämmin osanotto suureen suruunne. Voimia jokaiseen päivään!

  VastaaPoista
 3. Osanotto ja lämmin halaus sinulle �� toivoin voimia jokaiseen päivääsi ja jokaiseen hetkeen. Itke kun siltä tuntuu,anna kaikkien tunteiden tulla. Olet maailman paras äiti pojallesi,hän ei olisi voinut parempaa äitiä saada. Älä syyllistä itseäsi, vaikka se tietenkin kuuluu myös surutyöhön. Olit upea,rakastava ja läsnäoleva äiti,se kertoo siitä että olit täydellinen äiti.
  Vaikka en teitä tunne,olen miettinyt paljon teitä ja surenut pientä suloista poikaanne. Voimia ja lämmin halaus ��

  VastaaPoista