tiistai 24. joulukuuta 2019

Siedettävää joulua ♥

"Sulle kynttilän taas mä sytytän, kun on joulu.
Sallithan ikävän sydämen täyttävän, kun on joulu."

Tekisin mitä vain. Tekisin mitä vain, että sinä olisit täällä nyt, jouluna. Taas kävelen kaartavan jäisen polun varovaisin askelin, kyyneleet kimaltaen silmänurkissani. Taas kaipaan sinua, enemmän kuin eilen ja enemmän kuin huomenna. Kaipaan niin, että sattuu. Kaipaan kaunista ääntäsi ja lämmintä kosketustasi, sitä miltä tuoksuit. Kaipaan pientä kättäsi kietoutumassa omaani, sormiesi puristusta sormissani, kätesi lämpöä. Kaipaan pieniä käsiäsi ympärilläni, pientä kiharahiuksista päätäsi rintaani vasten, pienten huuliesi painautumista poskeani vasten. 


Kaipaan kauniita sanojasi, sitä heittelevää äänenvoimakkuuta ja -korkeutta. Kaipaan silmissäsi hehkuvaa iloa repiessäsi lahjapaperia pieniin palasiin lattialle, koko huoneen täyttävää naurua ja iloa. Kaipaan sitä, kuinka asettelet lahjanarun pääsi päälle ja sanot "äiti kato", sitä miten pyörität narun sormesi ympärille nauraen ja kuinka tarvitset apua sen irti saamiseen. 

Kaipaan sitä, kuinka silmäsi laajenevat nähdessäsi joulupukin, käsiesi kietoutumista ympärilleni kun et yksin uskalla kohdata punaista miestä olohuoneessamme. Hämmästymistä siitä, että se punainen mies kutsuu sinua sinun nimelläsi. 

Kaipaan sitä, kuinka pohdit onko tonttu ikkunan takana vai vaatekomerossa, ja kuinka hivuttauduit lähemmäs minua pohtiessasi komerossa tarkkailevaa tonttua. 
Kaipaan sitä, kuinka innolla katselet taivaalta satavaa lunta ja odotat, että saat koskettaa sitä. Kaipaan sitä, kuinka naurat lumihiutaleelle kasvoillasi, kerrot sen olevan kylmää, mutta toteat ettei se haittaa. 


Älä huoli rakas, täällä ei ole tänä vuonna lunta, täällä on vain mustaa ja pimeää. Taivaalta sataa lunta väärässä muodossa, vetenä. Se ei olisi sinua haitannut. Pidit vesisateesta. 

Äiti kävelee taas tänä vuonna sen tuskaisen polun silmänurkissa kyyneleet. Äiti taas kädet täristen sytyttää kynttilän ja laskee sen haudallesi. Toivottaa hyvää joulua sinne jonnekin ja muistaa tuoda sinulle joululahjan. Muistaa jättää mummun kanssa sinulle tyhjän paikan joulupöytään. Muistaa sinua joka ikinen hetki, taas kun on joulu. Jos voisin toivoa mitä vain, toivoisin että sinä saisit olla täällä, saisit nauraa yhdessä kanssani joulupaperille silputtuna pitkin lattioita ja -narulle pääsi päällä, tänä vuonna en pyytäisi ottamaan narua pois. 

_________________________________________________________________________

Siedettävää joulua jokaiselle 


Hyvän joulun toivottaminen on joillekin puukko rinnan läpi, kaikilla ei ole hyvä joulu. Joillakin joulun täyttää suru ja kaipaus, toiveet joita ei voi toteuttaa. Joillekin joulu nostaa pintaan kaiken kivun, muistot, kuoleman ja oman heikkouden. Joidenkin joulu ei tunnu joululta, jokin on poissa. Jouluntaikaa ei ole, on vain kipu ja kaipaus. Jokaiselle, jolle joulu ei ole hyvä toivon paljon voimaa jaksaa sen yli, joku vuosi me huomaamme, että joulu alkaa olemaan ihan ok aikaa, jouluntaika saattaa palata ja tuottaa iloa surun tilalle. Viime vuonna joulu oli huono, tänä vuonna siedettävä. 

♡ Cecilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti