lauantai 12. tammikuuta 2019

Miksi Noan sydän pysähtyi ?

Olen saanut hirveän määrän kyselyitä siitä, miksi Noan sydän pysähtyi ja mikä oli kuolinsyy? Aiemmin olen joutunut aina vastaamaan etten tiedä itsekään - nyt Noan ruumiinavaus asiakirjat ovat saapuneet ja meillä on syy, jota syyttää


Noan sydän pysähtyi aivotulehduksen takia. 

Ruumiinavauksessa ainoa käteen jäänyt kuolinsyy on infektiosta johtuva aivotulehdus. Avannut lääkäri uskoo, että Noa on voinut saada massiivisen kouristuksen, joka on aiheuttanut elottomuuden. Taustalla voi silti olla myös aivoperäinen uniapnea, ne ei ruumiinavauksesta selviä mitenkään. Ainoa avauksessa löytynyt syy on virusinfektioperäinen aivotulehdus. 

"Aivojen neuropatologisessa tutkimuksessa todettiin huomattavaa turvotusta. Isoaivokuorella ja valkeassa aineessa todettiin runsastakin imusolujen kertymistä, joka sopii aivotulehdukseen. Viruksen aiheuttama aivotulehdus voi tulla kyseeseen, mutta näytteistä ei pystytty päättelemään taudin aiheuttajaa."

"Merkittävin löydös ruumiinavauksessa oli aivojen tulehdus. Se on aiheuttanut Noalle alkuvaiheen tajuttomuuden ja elottomuuden. Sydän saatiin sykkimään 25 minuutin viiveellä. Viive on kuitenkin ollut sen verran pitkä, että siitä on aiheutunut keskushermostoon laajat hapenpuutteesta johtuneet muutokset ja kuolema. Lapsi oli ollut sairaalahoidossa infektioiden vuoksi ja kuoli infektioon alle kolmen vuoden iässä. Noan kuolemansyyksi kirjataan aivotulehdus ja välittömäksi kuolinsyyksi hapenpuutteesta johtunut laaja aivovaurio." 

Ruumiinavauksessa selvisi että Noalla on mahdollisesti ollut Aminohappojen kiertohäiriö, kaksi eri keuhkotulehdus virusta sekä kroonista keuhkoputkentulehdusta. Terve lapsi, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan terve. 

Aivotulehdus voi tulla mistä vaan viruksesta, joka pääsee tunkeutumaan aivoihin. Noalla oli muita lapsia suurempi alttius saada infektioita, ja nyt uusin infektio meni aivoihin ja tappoi Noan. 

Olo on helpottunut, koko prosessi on viimein saatu päätökseen. Noa on haudattu ja kuolinsyy on saatu selville, onneksi. Nyt meillä on aivotulehdus, jota syyttää kaikesta. 

♡ Cecilia

14 kommenttia:

 1. Olen monet illat itkenny pikku Noan taki:( en tunne teitä enkä ole ikinä Noa nähnyt mutta pienen poikanne kohtalo on raastannut sydäntäni usein iltaisin. Kerrot todella kauniisti pojastanne meille lukijoille.
  Paljon voimia elämäänne, Noa on varmasti onnellinen kun äiti uskaltaa hymyillä vähitellen.
  Ja muista olet aina äiti vaikka poikaasi et voi fyysisesti tuntea sylissäsi

  VastaaPoista
 2. Satuin kerran klikkaamaan blogisi auki ja sitten selannut eteen ja taaksepäin. Ison asian kanssa rinnan olette joutuneet nuorena. Niin kauniisti kirjoitat, sydäntä särkee ja kyyneliltä ei voi välttyä. Kaikkea hyvää teille ja voimia hirmuisesti! <3

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä, että syy on vihdoin selvillä. Sekin varmasti kertoo sen, että syy ei ollut mitenkään teidän. Me muut emme sitä epäilleetkään yhtään, mutta teitä itseä se varmasti helpottaa. Toivon. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Joo helpottaa elämän jatkumista kun tietää ettei olisi voinut tehdä mitään.

   Poista
 4. Otan osaa suureen suruun. Tämä teidän hirveä menetys on jäänyt omaankin mieleen kummittelemaan ja olen monta kertaa itkenyt tätä miettiessä. Saanko kysyä, että minkä vuoksi Noalla oli muita suurempi riski saada infektioita? Oliko hänellä taustalla jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä, Ei ollut taustalla mitään sairauksia tai muita. Joillakin lapsilla on suurempi mahdollisuus saada infektioita ja Noa sattui olemaan, juuri tällainen lapsi.

   Poista
 5. Helpottavaa kuulla syy. Mutta sitten toisaalta taas mikään ei voi varmasti sitä tuskaa lievittää. Mä myös olen itkenyt teidän tilannetta monta kertaa vaikka ihan vain blogin kautta olen tästä lukenut. Itselläni on pieni poika ja tämä surunne kouraisee syvältä, kun vain ajattelenkin mitä joudutte kestämään. Poju nukkuu perhepedissä kanssamme ja tämän jälkeen en häntä uskalla laittaa omaan sänkyyn varmasti ikinä. Olen äärettömän pahoillani teidän perheen puolesta ja toivon paljon voimaa ja kykyä löytää hyvää päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Perhepeti on yksi paras päätös mitä olen koskaan tehnyt. Olen niin kiitollinen siitä että sain nukkua Noan kanssa melkein hänen koko elämän ❤️

   Poista
 6. Äärimmäisen surullinen tapahtuma. Vetää kyllä sanattomaksi kolmen lapsen isänä.

  Otitteko milloin viimeksi rokotuksen ennen hänen kuolemaa? Sieltä voi mahdollisesti löytyä yksi syypää infektiolle ja jos näin on, niin tehkää siitä ilmoitus. Vain näin saamme rokotteista turvallisempia ja tehokkaampia tulevaisuudessa.

  Voimia teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisestä rokotuksesta oli yli vuosi aikaa, en näe rokotuksessa ja aivotulehduksessa yhteyttä. Joillekin rokotukset aiheuttaa vaarallisia haittoja, meidän kohdalla se ei kuitenkaan ole mahdollista. Kiitos ❤

   Poista
 7. Lämmin osanottoni ja toivon paljon voimia teille! <3
  Niin kauniisti kirjoitat.
  Iloa ja valoa teidän kevääseen toivon suuren surun keskellä.
  Kyllä hiljaiseksi vetää Noan kohtalo. :(

  VastaaPoista